Islamski Forum od Ehli Sunneta vel Dzemata
 
HomeCalendarKako koristiti ovaj Forum?TražiLista članovaGrupe korisnikaRegistracijaLogin

Share | 
 

 Saudijski stomatolozi dobili medalje za inovativnu tehniku

Go down 
AutorPoruka
Muamer

avatar

Broj komentara : 408
Join date : 2012-05-12
Age : 43
Mjesto : Kosovo

KomentarNaslov komentara: Saudijski stomatolozi dobili medalje za inovativnu tehniku   Wed May 23, 2012 3:18 pm

Saudijski stomatolozi dobili medalje za inovativnu tehnikuRijad: Ženevska Međunarodna izložba pronalazaka predstavila je zlatnu medalju u istraživačkom timu Abdulaha Bugshan koji je studirao katalizatorske faktore ugradnje kosti, u prijem počasnog sertifikata iz sudskog komiteta koji dodeljuje sa samo vrlo malo izuzetaka čije inovacije su visok stepen kvaliteta i interesa. To je najviši stepen dodjeljivanja pohvala u takvoj prilici. Ova nagrada je dodeljena zbog pozitivnih rezultata istraživanja započetih po stolici od 2003. U jednom trenutku, naučnici su otkrili da mogu da koriste novi katalizator za rehabilitaciju nerava zuba bez potrebe za uobičajenom radu lečenja nerava, posebno za mlade ljude, pored materijala koji pokrivaju živac, kao i mjerenje količine zaštite formiranja iznad nerva. Ovo je prvo medicinsko otkriće u ovoj oblasti na globalnom nivou. nadzornik i vođa istraživačkog tima bio je dr Kalid El-Huzaimi, docent na Katedri za preventivnu medicinu Stomatološkog. On je takođe konsultant u liječenju korena i nerava, zuba desni hirurgije i stomatološke implantate na Stomatološkom fakultetu na Univerzitetu King Saud i gostujući profesor na Univerzitetu Južne Kalifornije. Ostali članovi su bili dr Kalid El-Favzan, konsultant za lečenje korena nerava i zuba u Nacionalnoj gardi i Vojne bolnice i dr Mansur Al-Askar, učenik stepen magistra na Univerzitetu Tafts u blizini Bostona.
Članovi tima su osvojili nekoliko međunarodnih nagrada i zaradili napredne pozicije u nekoliko izložbi i konferencija sa svog istraživanja, uključujući i na izložbi inovacija Malezije 2012, gdje su dobili zlatnu medalju sa tim istraživanjima. Al Huzaimi je istakao da je ovo veliki interes iz istraživačkih i naučnih centara i dokaz o svojim naučnim dostignućima i budućnosti koja čeka ovu inovaciju da se jednom primjeni na pacijente. Ovo korišćenje je prvo takve vrste u liječenju korijena zuba i nerava koji se može popravljati zadržavanjem na nervima zuba, umjesto da uklanjanjem. Al Huzaimi je takođe rekao da značaj ovog ostvarenja leži u novom terapijskom metodu koji je bio dati pacijentima i klinički dokazano efikasan i uglavnom uspješno. On je dodao da su istraživanja i napori trajali više od osam godina, počev od 2003, i sve faze istraživanja su vršeni u Britaniji, kao što su u laboratorijama i klinikama kralja Saud Univerziteta i Nacionalne garde bolnici.
On je naglasio da je ovo dostignuće i zbog staratelja dvije Svete džamije kralj Abdulaha, koji je vodio naučni renesansu u zemlji i podržava naučna istraživanja, kao i univerzitetskim gradovima širom Britanije. On se takođe zahvalio Prijestolonasledniku Najefu, zamjeniku premijera i ministru unutrašnjih poslova. Koautor Al Favzan je rekao da je ovo naučno otkriće prvo u ovoj oblasti i predstavlja plod bliske i snažne saradnje između Univerziteta King Saud i predsjednika Abdulah Bugshan. "Ja Želeo bih da iskoristim ovu priliku da proširim zahvalnost i zahvalnost King Saud Univerzitetu za njenu podršku kliničkog istraživanja koji je pomogao da ova naučna otkrića budu poznata u svijetu ", rekao je on, dodajući da je Kralj Saud Univerzitetu u prilogu veliki interes za zdravlje i smatra to investicijom za buduće generacije. takođe Al Favzan rekao je da je istraživački tim doneo ovaj podvig i predstavio ga kralju Abdulahu radi njegove podrške i sponzorstvu naučnih istraživanja.

Arabnews
Na vrh Go down
Vidi profil korisnika http://www.islam-iman.com
 
Saudijski stomatolozi dobili medalje za inovativnu tehniku
Na vrh 
Stranica 1/1

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
Islamski Forum :: Islam :: Islam & Nauka-
Idi na: