Islamski Forum od Ehli Sunneta vel Dzemata
 
HomeCalendarKako koristiti ovaj Forum?TražiLista članovaGrupe korisnikaRegistracijaLogin

Share | 
 

 Kralj Abdullahov san se ostvario

Go down 
AutorPoruka
Muamer

avatar

Broj komentara : 408
Join date : 2012-05-12
Age : 43
Mjesto : Kosovo

KomentarNaslov komentara: Kralj Abdullahov san se ostvario   Wed May 23, 2012 2:21 pm

Kralj Abdullahov san se ostvarioPrinc Miteb bin Abdullah, državni ministar, član kabineta i komandant Nacionalne garde, distribuira nagrade na osmoj godišnjoj ceremoniji diplomiranja kralja Saud bin Abdulaziz Univerziteta za zdravstvene nauke (KSAU-HS) je juče u Rijadu. ukupno 227 studenti, uključujući i 119 postdiplomaca, 97 stepeni uz diplomu i ostale dobile sertifikate od kneza Miteb na sjajnoj funkciji održan u konferencijskoj sali kralj Fejsal. Čestitajući uspešne studente, Miteb Princ je rekao da je srećna slučajnost što se ceremonija diplomiranja održava u vrijeme kada zemlja slavi sedmu godišnjicu vladavine staratelja dvije Svete Džamije kralja Abdulaha. Princ je rekao da je to san kralja Abdulaha da obezbedi potrebne vještine i obuku za lokalne mladice u oblasti specijalizovanih zdravstvenih nauka i razvija zdravstvenih usluga u kraljevstvu. "Mi realizujemo ovaj san danas i želim da ovi diplomci postignu uspjeh u životu i nadom da će biti korisni Saudijskom društvu", rekao je on, naglašavajući da razvijanje vještine mladih je značajna investicija u zemlji.
On je rekao da je ohrabrujuće da univerziteti u Kraljevini igraju važnu ulogu za proizvodnju više kvalifikovanih ljudi koji bi pronasliu odgovarajuće mjesto u društvu. On je naglasio da unapređenje obrazovanja među građanima i da imaju društva zasnovanog na znanju, jedan od želja kralja Abdulaha. Potpredsjednica KSAU-HS za akademske poslove Iousef bin Abdullaha bin Eisa je rekao da je radostan trenutak u analima univerziteta da vidimo mlade diplomce ostavljajući univerzitet kako bi zauzeli pozicije na različitim radnim mestima u Kraljevini. Predsednik na KSAU HS-Bandar Abdulmohsen Al Knavi rekao je da su napori menadžmenta kralja Abdulaziz Medicinskog grada, urodilo plodom uz cvjetanje ove dobre sadnice koju je zasadio Kralj Abdulah tokom njegove vladavine, kao krunskog princa kada je najavio osnivanje King Saud bin Abdulaziz Univerziteta za zdravstvene nauke u martu 2005. sa sjedištem u Rijadu, KSAU-HS ima dva dodatna kampusa u Džedi i Al-Ahsa. Rijad kampus je domaćin šest koledža:. College of Medicine, College of Dentistri, College of Pharmaci, College javnog zdravlja i informatike zdravlja, College of Applied medicinskih nauka i Koledž zdravstvene njege u Džedi kampus je domaćin dva fakulteta: College medicine i zdravstvene njege. Al Ahsa kampus domaćin dva koledža:. Fakultet primjenjenih medicinskih nauka i odsjeku zdravstvene njege ce biti ​​pod okriljem NGHA univerziteta i svojim ce studentima omoguciti pristup King Abdulaziz Medicinskog grada u Rijadu, Džedi i Al-Ahsa, najnaprednijeg medicinskog kompleksa u regionu. Osim toga, ona je omogućila da unapredi svoje univerzitetske nastavne planove u akademskim programima sa kliničkim primjenama i obuku pod nadzorom visoko kompetentnih zdravstvenih radnika.
Mohamed Al-Moamari, pomoćnik potpredsjednika za akademske poslove KSAU-HS, rekao je novoizgrađenim trima univerzitetskim kampusima da će uskoro biti otvoreni u Rijadu, Džedi i Al-Ahsa. kapacitet od tri kampusa ce biti do 10.000 studenata. "Mi bismo postigli taj broj u toku vremena," rekao je al-Moamari. On je rekao da su kursevi diplomiranih studenata dizajniran da zadovolji potrebe tržišta. "Oni će lako naći posao u raznim institucijama u privatnom i javnom sektoru." "Kada su akademske strukture univerziteta u mjestu, ona će postati obrazovna institucija sposobna da privuče kompetentne i izuzetne studente iz cele Kraljevine", rekao je on. Nadamo se da ce univerzitet privući najbolje i najkvalifikovaniji studente, i da će postati naučni i obrazovni svjetionik kako na lokalnom tako i na regionalnom planu. Bila bi medjunarodna uprava u okviru svojih programa, specijalitetima i oblastima istraživanja. On je dodao da će to biti izvor ponosa za zemlju. Ovaj univerzitet je osnovan pod okriljem Nacionalne garde i Ministarstva visokog obrazovanja. To je jedan od najmodernijih univerziteta u regionu i arapskog svijeta, specijalizovana za zdravlje nauka i ciljanje potrebe zemlje i njenih građana u ključne oblasti zdravstvene zaštite.

Arabnews
Na vrh Go down
Vidi profil korisnika http://www.islam-iman.com
 
Kralj Abdullahov san se ostvario
Na vrh 
Stranica 1/1

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
Islamski Forum :: Islam :: Edukacija & Studije-
Idi na: