Islamski Forum od Ehli Sunneta vel Dzemata
 
HomeCalendarKako koristiti ovaj Forum?TražiLista članovaGrupe korisnikaRegistracijaLogin

Share | 
 

 Moderna medicina tek sad otkrila korist iddeta

Go down 
AutorPoruka
Muamer

avatar

Broj komentara : 408
Join date : 2012-05-12
Age : 43
Mjesto : Kosovo

KomentarNaslov komentara: Moderna medicina tek sad otkrila korist iddeta   Thu May 17, 2012 3:01 am

Moderna medicina tek sad otkrila korist iddeta (obavezni poslijebračni priček)Posljednja naučna istraživanja na polju medicine, koja su uradili američki eksperti, potvrđuju nadnaravnost i istinitost kur'anskih ajeta koji govore o iddetu (obaveznom poslije bračnom pričeku) i trajnoj zabrani stupanja u bračni odnos braće i sestara po mlijeku! Naime, žena nakon smrti muža mora pričekati četiri mjeseca i deset dana prije nego se uda za drugog muškarca.

Američki naučnici su otkrili da u organizmu žene postoji posebna vrsta bijelih krvnih ćelija koje u sebi imaju tzv. genetsku memoriju.
Ove ćelije prepoznavaju strane ćelije koje ulaze u tijelo žene i čuvaju njihove genetske specifičnosti i osobine. Ova vrsta bijelih krvnih ćelija živi samo u ženskom reproduktivnom organu i to tačno 120 dana! Istraživanje je potvrdilo da ukoliko se desi da u roku od 120 dana neke druge ćelije (a ne one koje su već ranije "zapamćene" od strane bijelih krvnih ćelija) dospiju unutar ženskog reproduktivnog organa, dolazi do poremećaja rada imunološkog sistema koji može izazvati nastanak tumora i raka.

Ovo otkriće objašnjava pojavu daleko većeg procenta oboljelih od raka materice i dojke onih žena koje upražnjavaju intimne veze s više muškaraca od onih koje su u vezi s jednim muškarcem u toku jednog vremenskog perioda. Ovim se dobrim dijelom daje i objašnjenje zašto je ženama zabranjeno da u isto vrijeme budu s više od jednog muškarca u braku.

Pošto ova posebna vrsta bijelih ćelija kod žena 120 dana čuva u svojoj memoriji genetske osobine ćelija koje su prve dospjele u ženski reproduktivni organ, ako se desi da u tih 120 dana dođu u kontakt s drugim ćelijama (od drugog muškarca) i ako dođe do oplodnje, u tom slučaju, novonastali organizam (zametak) će u sebi nositi genetske osobine kako od prvih tako i od drugih ćelija.

Također, istraživanje je pokazalo još jedan zanimljiv rezultat. Majčino mlijeko u sebi sadrži ćelije koje u sebi nose genetske osobine i majke i oca. To znači da se majčinim mlijekom na dojenče prenose osobine i oca i majke, što nam pojašnjava šerijatsku zabranu stupanja u brak braće i sestara po mlijeku zbog dijeljenja istih genetskih osobina iako u osnovi nisu u nikakvoj krvnoj vezi.

Istraživanje čije smo rezultate naveli trajalo je godinu a tim stručnjaka koji je sve to vodio sastojao se od sedam doktora medicine iz SAD-a i dvojice Egipćana.

Detaljniji tok i pojašnjavanje rezultata istraživanja su predstavljeni na međunarodnoj konferenciji o naučnoj nadnaravnosti Kur'ana Časnog i Šerijata održanoj ove godine u Turskoj.

"Zaista je dunjaluk duboko more u kojem su se mnogi utopili, zato neka tvoja lađa bude bogobojaznost, njene daske čvrst iman, a njena jedra pouzdanje u Allaha. Ako tako postupiš, možda ćeš se spasiti, u suprotnom spasa ti nema."

Iznenađujuće kod ljudi... Djetinjstvo im je dosadno, žure da odrastu a potom bi željeli ponovo biti djeca. Troše zdravlje da bi stekli novac, pa potom troše novac da bi vratili zdravlje. Razmišljaju tjeskobno o budućnosti, zaboravljajući sadašnjost.Na taj način ne žive ni u sadašnjosti ni u budućnosti. Žive kao da nikada neće umrijeti, a ...onda umiru kao da nikad nisu živjeli.

Preuzeto sa: islambosna.ba
Na vrh Go down
Vidi profil korisnika http://www.islam-iman.com
 
Moderna medicina tek sad otkrila korist iddeta
Na vrh 
Stranica 1/1

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
Islamski Forum :: Islam :: Islam & Nauka-
Idi na: