Islamski Forum od Ehli Sunneta vel Dzemata
 
HomeCalendarKako koristiti ovaj Forum?TražiLista članovaGrupe korisnikaRegistracijaLogin

Share | 
 

 Ahmedije i Kadijanije

Go down 
AutorPoruka
Muamer

avatar

Broj komentara : 408
Join date : 2012-05-12
Age : 43
Mjesto : Kosovo

KomentarNaslov komentara: Ahmedije i Kadijanije   Sat May 12, 2012 6:31 am

Ahmedije i Kadijanije

Ko su Ahmedije?

Ime Ahmedije, potice od osnivaca ove hereticke sekte Mirze Gulama Ahmeda Kadijanije. Kadijan je ime grada u Indiji, pa se zato pridaje njegovom pravom imenu da se ne pomijesa sa nekim drugim ko mozda ima isto takvo ime. Taj bijednik se rodio 1835 a umro 1908, u Indiji. Godine 1880 je osnovao svoju sopstvenu verziju Islama, u Pendzabu, Indija. To se desilo samo godinu dana poslije Britanske invazije na Indiju. To nije tako slucajno ispalo, jer je Britansko Ministarstvo Kolonija imalo prioretnu duznost da razbije i onemoguci Muslimane u Indiji, zato sto su oni jedini predstavljali potencijalnu snagu otpora toj imperijalistickoj najezdi Evropskog Satane. Da bi ste shvatili svu podlost i lukavstvo Kolonijalnih sila, obavezno procitajte moj prevod knjizice "Konfesija Britanskog Spijuna Hemfera", koji se nalazi na mojoj Islamskoj web stranici.

U gradu Kadijani, Indija, Mirza Ahmed Gulam je izdao svoju knjigu El-Vasijet, u kojoj kaze da je on obecani Mesija (Isus).

Ahmedije su sekta koja je svojim iskrivljenjim vjerovanjima napustila Islam i Muslimane, iako se, zlonamjerno i licemjerno, jos uvijek kiti imenom Islama i Muslimana. Naime, Ahmedije tvrde da su oni najbolji i jedini istinski Muslimani. Izmedu ostalih heretickih vjerovanja oni su najvise poznati po ovim:

1-Oni kazu da je Isa (Isus) alejhi selam trebao biti pogubljen ali da nije te da je umro prirodnom smrcu. Poslije je prozivljen te je napustio svoj grob (spilju) i otisao u Kasmir, Indiju, gdje je poducavao Bibliju i ponovo umro prirodnom smrcu.

2-Oni se odvajaju od Islama i svojom tvrdnjom da ce se duse Poslanika Isusa i Muhammeda (alejhimu selam) spojiti (tj. inkarnirati) u obliku jednog covjeka. A taj covjek je niko drugi do Gulam Ahmed. Oni tvrde da nece biti drugog Mehdija osim njega.

3-Oni iskrivljuju znacenja Kur'anskih ajeta, pogotovo onih koji nareduju Dzihad (borbu na Allahovom putu). Oni kazu da u Islamu nema borbe oruzjem nego rijecima i pozivanjem u Islam. To objasnjenje itekako odgovara onima (Kriscanima, Zidovima itd.) koji zele podjarmiti Muslimane svojoj volji. Povrh toga on je izdao oficijalnu fetvu da je Haram (zabranjeno) voditi dzihad protiv Britanske Krune. Ahmedije su porekle jasne ajete koji nareduju oruzani Dzihad, sto je po koncenzusu svih Sunnija pa i cak Sija, cin koji izvodi iz okvira Islama. Ahmedije su proglaseni kao murtadi (oni koji su napustili Islam). Mirza Gulam Ahmed je pio alkohol i proglasio ga dozvoljenim pa cak i preporucljivim, pod izgovorom da je umjereno pijenje istog to korisno po zdravlje.

Njegov sin, Bisr Ahmed, je napisao knjigu "Novi Svjetski Poredak" koja je puna bezvjernickih tvrdnji i insuniacija.

Muhammed Enver Sah, veliki poboznjak i ucenjak iz Indije, preselio na vjecni svijet 1933 godine, kaze u svojim knjigama o Mirzi Gulam Ahmedu Kadijaniji:

"On ne vjeruje da ce se Isa (alejhi selam) vratiti sa Neba. On kaze da je Isa (alejhi selam) objesen, ubijen. On takode tvrdi da je Isa imao oca Jusufa Nadara (Josipa drvodjelje). On kao i Zidovi iznosi gnusne lazi i potvore o ovom velikom Allahovom Poslaniku. On tvrdi da je on novi Allahov Poslanik i da donosi novi Serijat. On tvrdi da ajet koji nagovjestava povratak Isa'a (alejhi selam) na zemlju, ustvari predvida njegovu vlastitu pojavu na ovom svijetu. On mijenja ajete Kur'ana i Hadise Poslanika onako kao njemu odgovara. On porice Islamske cinjenice koje se moraju obavezno vjerovati. On porice da je Poslanik Muhammed (Sallallahu alejhi ve sellem) zadnji i najsuperiorniji Allahov Poslanik. On tvrdi da posjeduje hiljade cudesa i da su njegova cudesa veca nego do svih ostalih Poslanika zajedno. On tvrdi da mnogi ajeti Kur'ana njega hvale i predvidaju njegovu pojavu. Ahmed Gulam je Tatar koji pripada Mongolskoj rasi. On je bio zindik (nevjernik) i pripadao je Ismailijskoj sekti prije osnivanja svoje vlastite. On je procitao mnoge knjige i bio vrlo luka i rijecit. Najvise je mrzio Sunni Muslimane. To je vjerovatno i bio razlog zasto su Britanci bas njega odabrali za razbijanje Muslimana u Indiji. Britanci su odavno razradili planove za razbijanje Islama iznutra, samo im je trebao neko pogodan da to sprovede u djelo. Oni su odabrali Mirzu i obasuli ga parama i politickom potporom. On je prvo postao poznat kao Bahaija, pa se onda proglasio mudzadiddom (obnoviteljem Islama) pa na kraju Mehdijem. Pa cak ni to mu nije bilo dovoljno te je poslije toga izjavio da je on Isa (alejhi selam). Kada mu je i to postalo nedovoljno za njegove satanske namjere da unisti originalni Islam, on je proglasio da je novi i Poslanik, te da je donio novu religiju za covjecanstvo. On je proglasio da je grad Kadijan njegov Hram u Jerusalemu. A Lahor, gdje je i umro, da je njegova Medina. on je nacinio groblje i dao mu ime Makbarat-ul- Dzennah. On je tvrdio da onaj ko bude sahranjen u tom groblju zasigurno ide u Dzennet (Raj). On je nazivao svoje zene "Majke vjernika" sto pripada samo Poslanikovim casnim suprugama. On je nazivao one kjafire koji su ga pratili svojim "Ummetom". On je rekao da je njegovo najvece cudo brak sklopljen u Dzennetu pod nazivom Muhammedi Bejgum. On tvrdi da je taj brak njemu prikazan kroz Vahji (Bozansku Objavu). On je objavio svoju novu vjeru1888 godine. On je otisao u Dzehennem (Pakao) 1908 godine. One koji mu nisu vjerovali on je nazivao kafirima (nevjernicima).

On kaze na 148 stranici svoje knjige Hakika-tul-Vahj, "U ovom Ummetu Allah je stvorio Mesiju superiornijeg Isau. Kad bi on (Isus) bio ziv danas, ne bi mogao raditi ovo sto ja radim. Cudesa koja ja cinim kod njega ne bi mogli naci." Na 107 stranici iste knjige on kaze da Poslanik koji se spominje u ovom ajetu, "Kao sto smo poslali Vjerovjesnika Faraonu, tako smo poslali Vjerovjesnika i vama," je ustvari on. Na 68 stranici iste knjige on kaze, "Allah me je poslao kao Vjerovjesnika. On mi je rekao: "Ti si obecani Mesija.' Allah mi je dao 300,000 cudesa. U drugoj svojoj knjizi Barahimul Ahmedija, on tvrdi da su njegova cudesa superiornija cudesima Poslanika Muhammeda (Sallallahu alejhi ve sellem). Postoji 150 Hadisa koji svjedoce da je Poslanik Muhammed posljednji Allahov Vjerovjesnik. Trideset od njih se nalaze i najpouzdanijim zbirkama Hadisa poznatim kao Kutub-i-sitta. Nedvojbeno je objavljeno da ce se Isa (Isus) alejhi selam vratiti sa Neba na zemlju. Oni to sve nijecu pa su prema tome koncenzusom uleme proglaseni nemuslimanima. Bilo ko da umre a zna se da je umro kao Ahmedija ili Kadijani, ne moze biti ukopan na Muslimansko greblje i haram mu je klanjati dzenazu ili se moliti Allahu za njega. Ahmedija ili Kadijani je jedno te isto, osim sto se glavni Ahmedovi nasljednici nisu mogli dogovoriti ko ce biti nasljednik poslije smrti Gulama Ahmeda pa su osnovali dvije grane iste sekte. Jedni su se nazvali Ahmedijama a drugi Kadijanijama. Nema bitnije razlike u njihovom vjerovanju. Ahmedije su posebno aktivne u vrbovanju neukih Muslimana u zemljama kao sto je Bosna ili neke druge, gdje je ulema (hodze) zakazala sa energicnim propagiranjem istinskih Islamskih nacela i praksi. Oni se takode lako sire u nemuslimanskim zemljama propagirajuci neki hinduski pacifisticki oblik Islama u kojem su svi ljudi za Allaha isti.

Molim se Allahu Milostivom da sacuva mene i moj narod, kao i sve druge narode na ovoj planeti od njihove smutnje i zla koje sire pod maskom "Istinskog Islama". Amin!

Ebu Irfan Bosni.
Na vrh Go down
Vidi profil korisnika http://www.islam-iman.com
Admin
Admin
avatar

Broj komentara : 16
Join date : 2012-05-12
Age : 43

KomentarNaslov komentara: Re: Ahmedije i Kadijanije   Sat May 12, 2012 6:38 amMirza Ghulam Ahmad

1835-1908

On je osnivac Ahmedijske sekte i samog sebe je proglasio mesijom.
Na vrh Go down
Vidi profil korisnika http://islamskiforum.bosnianforum.com
 
Ahmedije i Kadijanije
Na vrh 
Stranica 1/1

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
Islamski Forum :: Islam :: Islamske sekte-
Idi na: