Islamski Forum od Ehli Sunneta vel Dzemata
 
HomeCalendarKako koristiti ovaj Forum?TražiLista članovaGrupe korisnikaRegistracijaLogin

Share | 
 

 Pripreme za Ramazan

Go down 
AutorPoruka
Muamer

avatar

Broj komentara : 408
Join date : 2012-05-12
Age : 43
Mjesto : Kosovo

KomentarNaslov komentara: Pripreme za Ramazan   Thu Jul 05, 2012 8:28 amPripreme za Ramazan

Ministar Haj Bandar Hajjar je rekao da je ministarstvo završilo sve pripreme da ugosti post Ramazana. On je rekao da su aranžmani u punom zamahu da se izbore sa ogromnim prilivom hodočasnika iz cijelog svijeta tokom predstojećeg vrha Umrah sezone u Ramazanu. Ministar je takođe najavio da će izmijenjen nacrt novog zakona Umrah biti predstavljen u bliskoj budućnosti, pise Al -Vatan list. Al Hajjar je objelodanio da je ministarstvo uvelo elektronski nadzor svih Umrah hodočasnika da spriječi bilo koga od dugog stajanja. Postoje inspektori na terenu u svim oblastima sa visokom koncentracijom Umrah hodočasnika da se obezbijedi njihova dobrobit, kao i da riješe sve probleme na koje mogu naići. On je rekao da je oko 3,8 miliona stranih hodočasnika ušlo u Carstvu od 1. jula. "Ovo je povećanje od 400.000 u odnosu na isti period prošle godine. Postoji ukupno 290.000 hodočasnika u Mekki i Madinah u ovom trenutku ", rekao je on. Ministar je istakao da je došlo do znatnog pada u broju Umrah hodocasnika u protjeklih nekoliko godina. Broj je pao na 24.000 u 2011 sa 450.000 u 2005. On je takođe predstavio planove Ministarstva da uvede 22 programa za poboljšanje usluge i objekte za Umrah hodočasnike. U međuvremenu, ekonomski ekspert je ocijenio da Saudijci provode skoro 60 odsto svojih prihoda tokom meseca Shaabana kako bi kupovali robu široke potrošnje u pripremi za mjesec Ramazana. Zijad Al-Romani, ekonomski savjetnik u Institutu princa Najef za istraživanja i konsultantske usluge, rekao je da skoro 90 odsto maloprodajnih objekata u Kraljevini upravljaju strani radnici.
"Ovi stranci su najveći korisnici ponuda iz hiper tržišta i superstores. Većina Saudijaca ne iskoriste prijednost ovih ponuda iz nekoliko razloga, kao što su njihova ljetnja inostrana putovanja i njihova preokupiranost drugim angažmanima, uključujući vjenčanja i ostalih stranaka ", rekao je on. Opcina Mekka je sprijemila intenzivan plan da zadrži grad čist, kao i da obezbijedi sigurnost i udobnost hodočasnika i turista. Kaled Al Haij, v.d. gradonačelnika Mekke, rekao je da je plan usmjeren na intenziviranje čišćenja grada, monitoring životne sredine, i inspekcije tržišta, prodavnica, restorana i ostalih usluga. On je rekao: "Opcina je podešena da mobiliše sve svoje resurse i objekte da sprovede svoj plan Ramadana, sa posebnim naglaskom na područja sa velikim prisustvom vjernika, kao što su centralne oblasti, Haram Souks okruga u blizini Velike
Džamije ". Al Haij je rekao da je više od 8.500 radnika za čišćenje spremno tako da se isporučuje 676 komada opreme koje će biti upotrijebljeno za čistim i uredniji grad. Tu će biti broj timova oprijemljenih sa preko 550 sprejeva pesticida za suzbijanje insekata ljeti, pored 181 trash kompresora. On je rekao da je opcina formirala broj terenskih komisija da sprovede inspekcije tržišta komercijalnih i prehrambenih radnji u cilju kako bi se osiguralo da se ne krše pravila zdravlja i higijene i dodao: "Plan takođe daje poseban akcenat na nadzor i inspekciju kako opcinske tako i privatne klanice. "Ove klanice ce ojačati radnike, tehničare i veterinarske ljekare kako bi se osiguralo meso za prodaju koje ce biti po njima podobno za ljudsku ishranu."

Arabnews
Na vrh Go down
Vidi profil korisnika http://www.islam-iman.com
 
Pripreme za Ramazan
Na vrh 
Stranica 1/1

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
Islamski Forum :: Islam :: Islamske Vijesti-
Idi na: